Vilka försäkringar behöver ett hushåll?

Djungeln av försäkringar kan vara svår att navigera sig igenom tycker många. Särskilt om man har skaffat bostad för första gången och kanske håller på att stadga sig. Att det inte är enkelt finns det många som håller med om – men faktum är att det heller inte är så svårt. Häng med i vår guide!

Boendeförsäkring – försäkringar för hemmet

Boendeförsäkring är också känt som hemförsäkring hos många försäkringsbolag. Kärt barn har många namn fast oavsett vad du väljer att kalla det så är det otroligt viktigt. En billig hemförsäkring kan göra skillnaden mellan natt och dag när olyckan är framme. Exempelvis skyddar du din bostad och dina saker men en hemförsäkring brukar även innefatta fördelar såsom reseskydd och rättsskydd. En hemförsäkring är viktig om din bostad drabbas av allt ifrån vattenläckor till brandskada eller inbrott. För villaägaren eller bostadsrättsägaren är det ett måste.

Bilförsäkring och fordonsförsäkring

Många hushåll har som bekant ofta minst en bil som används inom allt från köra barnen till skolan till att smidigt kunna transportera sig till jobbet. För dig som äger en bil är trafikförsäkring obligatoriskt och det kan snabbt löna sig att jämföra bilförsäkring online för att få ett prisvärt alternativ. Detta eftersom priserna kan skilja sig rätt rejält mellan de olika försäkringsbolagen. Tänk även på om du vill ha halv- eller helförsäkring.

Barn i hushållet? Försäkra barnen genom barnförsäkring

Att i ett så tidigt skede som möjligt försäkra sina barn är en prioritet hos många. För dig som letar efter bästa barnförsäkring så är det viktigt att läsa det finstilta. Saker såsom sjukdomsskydd kan skilja sig en del beroende på försäkringsbolaget och om ditt barn exempelvis har en medfödd sjukdom kan det bli en fråga om stora ekonomiska fördelar beroende på val av försäkring. Billig barnförsäkring är alltså inte nödvändigtvis det bästa.

Kompletterande försäkringar

Det finns många kompletterande försäkringar att ta tillvara på för dig som vill ha extra skydd. Du kan såklart försäkra individuella föremål av högt värde om du till exempel har en konstsamling. Men för den gemene man är det ofta mer aktuellt med till exempel olycksfallsförsäkring eller sjukförsäkring. I ett hushåll kan alltid oförutsedda saker hända såsom långtidssjukskrivningar eller arbetsplatsolyckor på jobbet. Vid sådana tillfällen är en billig olycksfallsförsäkring väl investerade pengar som kommer hjälpa eventuella familjemedlemmar om man tråkigt nog skulle bli invalidiserad eller få nedsatt arbetsförmåga till följd av olycka.

En bra sjukförsäkring kan komplettera ersättningen du får från försäkringskassan vilket är ett utmärkt ekonomiskt substitut. Ofta kan ersättningen från försäkringskassan vara låg eller väldigt byråkratisk att ta sig igenom. Ifall du däremot väljer att skaffa sjukförsäkring så kan privata försäkringsbolag vara snabbt till hjälp. Långtidssjukdomar sätter ofta press och stress på familjer och då kan det vara skönt att veta man ej behöver oroa sig om plånboken. Som du märker finns det alltså en del försäkringar att tänka på, men med ovanstående försäkringar lagda på minnet så kommer man rätt så långt. Så om du inte redan har gjort det – se till att jämföra försäkringar på nätet för bästa pris.