Privat inkomstförsäkring

En säkrad lön ger dig pengar utöver A-kassan och upp till 80% av din tidigare ordinarie inkomst. För den som inte är medlem i facket finns inkomstförsäkring att teckna privat genom en rad olika försäkringsbolag. Det går även att komplettera en befintlig facklig inkomstförsäkring för utökat skydd. Fackförbunden har ofta ett lönetak på sina skydd men om du vill få ut så stor andel som möjligt av din nuvarande lön vid arbetsförlust är detta möjligt att ordna genom att teckna ett avtal privat.

Att tänka på med privat inkomstförsäkring

Innan fattar ett beslut bör du fundera över om en privat inkomstförsäkring verkligen är det bästa alternativet för dig. Om du väljer att ställa dig utanför fackförbundens verksamhet går du miste om en mängd förmåner som t.ex. andra försäkring och rättslig rådgivning. Är det trots allt en privat inkomstförsäkring som är vad du vill teckna, skall du se till så att hela din lön täcks av skyddet samt kontrollera hur lång tid, så kallad kvalifikationstiden, som krävs innan ersättningen kan utnyttjas.

Om du vill få det bästa av två världar - gå med i facket och teckna en privat tilläggsförsäkring hos Solid AB.

Välja rätt försäkringsbolag

Det finns ett par försäkringsbolag som erbjuder inkomstförsäkring utanför fackförbundens regi. Vilket av dessa företag som är lämpligast för just dig att välja beror i första hand på var dina övriga försäkringar är upprättade. Om du redan är kund hos Folksam eller Solid AB är något av dessa bolag ett naturligt val. Är du däremot sedan tidigare kund hos ett annat försäkringsbolag som inte erbjuder inkomstförsäkringar spelar det mindre roll vilken aktör du väljer så länge du är nöjd med det presenterade villkoren.